Austrija Int i german open

Austrian International 2015 [International Challenge]

18.-21.02.2015., Beč

U srijedu smo sletjeli u Zagreb, nakon odigrane lige u Danskoj te smo se odmah zaputili autom za Beč. To je ujedno i razlog zašto Đurkinjak nije mogao igrao singl, pošto su kvalifikacije turnira počele u srijedu.

Turnir u Austriji, osim što je drag Europljanima, poznatiji je po tome što je drag i velikom broju Azijata. Naravno, glavni razlog nije Austrija već kalendarski poredak turnira koji slijede nakon turnira u Austriji, German Open i All England. Tako je nas u muškim parovima zahvatio indonezijski par u prvom kolu. Neizvjestan je bio prvi set, no nismo ga uspjeli uzeti. Nakon intervala u drugom setu, Indonežani su uspjeli napraviti razliku te ih nismo uspjeli stići. Završili smo rezultatom 20:22, 14:21. (Indonežani su inače bili i 20 na svjetskoj rang listi)

Đurkinjak: Prva dva meča mixa (Đurkinjak/Lee) nisu bila teška, iako je meč protiv Francuza bio na tri seta, ali to je zato što mi još nismo ušli u igru. Četvrtfinale je bio težak meč, protiv Rusa (Vislova/Durkin). Dobrom igrom Eva Lee i ja svladali smo 24. igrače svijeta (!!!!!!) u trećem setu nakon što smo spasili dvije meč lopte. Polufinale protiv Indonežana bilo je također napeto, prvi set smo lagano izgubili jer se nismo snašli na terenu. Drugi smo ušli u igru i osvojili ga a treći set smo vodili cijelo vrijeme dok ja nisam promijenio taktiku bez ikakvog razloga čime smo počeli gubiti. Indonežani su nas stigli te, nažalost, na kraju i prestigli. Dobro iskustvo za mene definitivno i dobar turnir.



German Open 2015 [Grand Prix Gold]

24.02.-01.03., Mülheim an der Ruhr

Doputovali smo u hotel u ponedjeljak kasno navečer. Sljedeći dan, u našem rasporedu prvi je bio Đurkinjakov singl meč protiv domaćeg igrača, Patrick Kämnitza. 1. set je odrađen kako je trebao biti odrađen cijeli meč, no u drugom setu je domaćin uspio okrenuti igru te na kraju i pobijediti (21:14, 15:21, 15:21). Igra nije bila na razini, no vjerojatno je to odraz izmorenosti na prošlotjednom turniru u Austriji. U muškim parovima bilo je dosta otkaza te se naš ždrijeb promijenio, tj. 1. kolo u kvalifikacijama prošli smo bez igre. Sljedeće kolo, za ulazak u glavni turnir, igrali smo u utorak poslijepodne, vrlo napeti meč protiv para iz Tajvana, Lin/Wu. Nakon velikog zaostatka u 1. setu (6:14), uspijevamo ih stići i uzeti taj set. Drugi set ne uspijevamo taktički odigrati kako treba te uz nekoliko grešaka brzo dolazimo do odlučujućeg seta. Cijeli set se dobro držimo te na kraju u napetoj završnici pobjeđujemo (21:19, 13:21, 23:21). Prvo kolo glavnog turnira smjestilo nas je na 4. nositelje, Dance Conrad-Petersen/Kolding (kasnije pobjednike turnira). U srijedu, 9.15h ujutro, odigrali smo solidan meč protiv 2. najboljeg danskog para. U prvom setu se nismo uspjeli izvući iz njihove igre, no manjak konstante u 2.setu nije nam dopustio da protivnike još više ugrozimo (10:21 ,17:21). 


Još jednom se zahvaljujemo našem dragom prijatelju Blaži iz Bugarske, koji nam je davao dobre savjete u oba meča parova.

Lp,

Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hölbling

Dino i Luka obranili naslov

sretno na ejp u poljskoj

Novosti na ZBL

Novska U11 i U13

Rumunjska story

Još malo o Donut cupu...

Portugal

Nizozemska Junior

Sjajni Luka i Novi Ivča

HK za mlađe mlađe

Moj prvi turnir (u ulozi trenerice)

HK - seniori

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor