Svjetsko prvenstvo iz trenerskog kuta

Na Svjetskom prvenstvu u Glasgowu 2017 Hrvatska je prvi put u povijesti imala svog predstavnika u muškom singlu-Zvonimir Đurkinjak. 

Stigli smo u subotu popodne i iduća dva dana do meča proveli trnirajući za predstojeće nastupe. Prvi protivnik našem igraču bio je Misa Zilberman iz Izraela, koji je dva puta bio na Olimpijskim igrama. Iako ga je jednom  već dobio, znali smo da to nije protivnik za podcijeniti i da mora biti na maksimalnoj razini svoje igre. Odličnom igrom i taktičkom pripremom Đuro je uspio završitii meč 2-0 u svojoj koristi : 21-13/21-19. 

U drugom kolu DĐuru je čekao francuz Brice Leverdez koji par sati prije Đurinog nastupa napravio senzaciju turnira pobijedivši jednog od najboljeg igrača našeg vremena I drugog nosioca na svjetskom Lee Chong Wei.

Ujutro smo napravili lagani trening I prošli kroz taktičke zadatke prije meča. Prvi set Đuro je vodio igru I moćnim napadom i varijacijom na mreži uspio je zavrsiti  21-16. U drugom setu francuz je ubrzao igru I pokušao promijenitii taktiku te je tako cijelo vrijeme imao blagu prednost u rezultatu. Na 20-19, nažalost, jedna na prvi pogled lagana lopta koju je Đuro htio dobiti na mreži izašla je u out I drugi set je otišao francuzu. 
Očito umoran u trećem setu Zvonimir je pokušavao dati sve od sebe ali Brice je poveo 11-7 na intervalu. Do kraja meča igra je bila izjednačena I Đuro je uspio prestići svog protivnika 3 puta -13-13 ...17-17..I 20-20 ali sreća I iskustvo u takvim dvobojima nisu bili na našoj strani te je meč završio 22-20 u odlučujućem setu.

Iako je bio veliki "under dog" I zbog povrede nismo uspeli napraviti planirane ljetne pripreme Đuro je pokazao odličnu igru I još jednom svoj ogromni potencijal koji tek treba otkriti. Ovim rezultatom očekujemo novi najviši ranking u njegovoj karijeri - top 80. 

Sezona tek počinje, a prvi turnir je za 4 tjedna.

Blagovest Kisyov


photo by: Shi Tang




Svjetsko prvenstvo Glasgow 2017

Bugarska 2017

Srednja grupa - početak priprema

Povratak treninzima - mala grupa

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor