Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe juniore

​U subotu u nedjelju 18.i 19.11. smo organizirali državno prvenstvo za mlađe juniore i mlađe kadete. 


mlađi kadeti

U ovoj konkurenciji smo imali četvrero predstavnika

Najbolji rezultat je svakako ostvarila Vlatka Kopsa  u paru sa nepobjedivom Jelenom Buchberger (V.Gorica)- osvojile su prvo mjesto. U finalu je bilo napeto, ali su cure ipak u drugoj polovice 3. gema uspjele naći taktiku kojom će nadoknaditi prednost protivnica i završiiti meč u svoju korist. 

Zrinka Kopsa i Ema Delić su osvojile brončanu medalju u paru. U četvrtfinalu su bile uvjerljivo bolje od protivnica, a u polufinalu su Jelena i Vlatka bile puno jače od njih.


Singlove su igrali samo Hrvoje Mavriček i Vlatka. Hrvoje je došao do četvrtfinala, a Vlatka je poražena u prvom kolu.

U nedjelju su bili miksevi. Hrvoje i Vlatka su u četvrtfinalu ispustili vodstvo od 13:4 u 3. gemu, a time i medalju. Tako je nažalost, Hrvoje jedini od njih četvoro ostao bez medalje iako je najbolje igrao.


mlađi juniori

Odma na početku treba naglasiti i pohvaliti par Lune i Tamare koje su napokon uspjele spojiti više kvalitetno odigranih mečeva na jednom turniru te tako doći do naslova prvakinja za 2017. godinu. To je ujedno i jedino nečekivano zlato prvenstva, iako su po meni od početka bile "dark horse" turnira i svima su mogle biti neugodne, što su na kraju i pokazale.


Ira i Antea su na žalost odlučile odigrati najlošiji meč parova u sezoni baš na prvenstvu te su tako izgubile odma prvi meč protiv kombinacije Sadaić/Štbrenac 0-2. Ipak su se "uspjele" okititi brončanom medaljom jer je njihov prvi meč bio taj u polufinalu.


Ždrijeb ženskog singla opet nije pomazio naše igračice, dapače bio je prilično nevjerojatan. Svih 6 igračica iz našeg kluba našle su se na istoj strani ždrijeba. Najuspješnija je bila Antea koja je preko Tamare i Lune došla do polufinala gdje je u tijesna dva seta izgubile od Ire Misir 19-21; 19-21. Misir je tako na putu do finala zaredala Ivu, Iru i Anteu. Dora je izgubila u prvom kolu od Lune.


U muškom singlu su nastupili Luka, Ivor i Borna. Luka je potvrdio svoju poziciju prvog nositelja i više manje uvjerljivo osvojio prventsvo. Ivor je u prvom kolu izgubio od Buchbergera. Borna je došao uvjerljivo do  polufinala, te tamo izgubio od Meglića u dva prilično izjednačena seta. Tu je došlo do izražaja nešto manji broj treninga zbog ozljede te manjak iskustva takvih mečeva, no u svakom slučaju je odigrao odlično uzveši sve u obzir.


U muškim parovima su Luka Ban i Meglić obranili naslov protiv Borne Cara i Borne Vadlje u 3 seta. Ivor je u paru sa Sladojevićem izgubio u prvom kolu protiv kombinacije Buchberger/Gotesman.


U mješovitim parovima je ždrijeb opet naše igrače suprotstavio u prvom kolu. Tako su Borna i Antea pobijedili Ivora i Iru 2-0. U polufinalu su glatko izgubili od Meglića i Sadaić koji su kasnije lagano osvojili prvenstvo.


 Još jednom čestitke svim igračima na osvojenim medaljama!

Scottish open Grand Prix

Državno prvenstvo za kadete

4. HK ZA POLETARCE I JUNIORE

42nd YONEX Hungarian International 2017

Rođendani
Humor