Scottish open Grand Prix

Krenuli smo na turnir 21. studenog, preko Amsterdama - Đuro iz Kopenhagena, ja iz Zagreba. Zbog problema sa sustavom kontrole leta na aerodromu u Amsterdamu mnoštvo letova je bilo odgođeno, ili čak otkazano. Na kraju, nakon 13-14 sati putovanja stigli smo u hotelu u Glasgowu. Sljedeće jutro napravili smo lagani trening prije Đurinog meča koji je bio u 21 sat. Trening je prošao super i vidio sam da je pun želje za igrom iako u zadnjih nekoliko mjeseci zbog ozljeda koje su ga mučile još od Svjetskog prvenstva nije mogao biti u punom treningu.
 
Prvi protivnik bio je Englez azijskog porijekla Heng Lin Ngan. Iako je skroz nepoznat međunarodnoj badmintonskoj sceni, uopće nije bio za podcijeniti i to se potvrdilo bliskim rezultatom sa kojim je Zvonimir dobio taj meč (21-17 i 21-19). Rezultat koji je svjedočio i da Đuro nije u najboljoj formi. Nije imao brzinu, sigurnost u udarcima i izdržljivost u dužim poenima ali ipak je uspio pobijediti. Dan poslije u drugom kolu čekao ga je 33. igrač svijeta Ygor Coelho iz Brazila. Nastupao je na Olimpijskim igrama u Riju, mladi i talentirani Brazilac napravio je ogroman skok u svojoj karijeri i našao se ovu godinu među prvih 40 igrača svijeta s nekoliko sjajnih rezultata.
 
Sa Đurom sam napravio dobru analizu protivnikove igre i napravili smo plan kako bi trebao voditi svoju igru. Bio je spreman za meč, pogotovo jer je to veliki turnir, velika dvorana - baš kakve Đuro voli. Meč je počeo sjajno i sa moćnom igrom Đuro je uspio iznenaditi svog protivnika i dobiti prvi set. Drugi set počeo je dobro ali nakon par neforsiranih grešaka zbog propuha u dvorani, Đuro je izgubio vodstvo i Brazilac se odmakao na 5 poena razlike te tako osvojio drugi set. Treći set je išao poen za poenom od početka pa do kraja. Pri 20-19 i 21-20 imali smo meč lopte koje nažalost nismo uspjeli zatvoriti u našu korist i na kraju je Brazilac odnio pobjedu rezultatom: 17-21, 21-12, 23-21.
 
Tako smo morali pretrpjeti još jedan sličan poraz u istoj dvorani, ali na terenu pored, kao na Svjetskom prvenstvu prije malo više od dva mjeseca protiv Bricea Leverdeza. Šteta za propuštenu šansu ali ipak odlična igra protiv jako dobrog igrača i to samo sa nekoliko kvalitetnih treninga. Nadajmo se da će se Đuro što prije oporaviti od svih ozljeda i da će moći pokazati sav potencijal koji ima. Sljedeći dan proveli smo u regeneraciji kroz masažu i lagani trening u dvorani, a nakon toga putovali smo nazad doma.



Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i mlađe juniore

Državno prvenstvo za kadete

4. HK ZA POLETARCE I JUNIORE

42nd YONEX Hungarian International 2017

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor