Valamar Junior Open 2018

U Dubrovniku se od 26. do 29. travnja igrao naš najveći međunarodni juniorski turnir, Valamar Junior Open 2018. Turnir je bio vrlo jak, okupio je igrače iz čak 35 država s 4 kontinenta. Od naših igrača nastupili su Luka Ban, Borna Car i Inga Sadaić. 
Prvi je na terenu u četvrtak bio Borna u singlu protiv Slovaka Bartosa. Borna je meč otvorio dosta nervozno i "bez glave", ali kako je meč išao dalje Borna je igrao sve bolje i dobio je meč u napetoj završnici, 21:19 u trećem setu. 
Nakon njega igrao je Luka protiv Šveđana Rydstroma. Kao i Borna počeo je nervozno i nije bio strpljiv, a protivnik je sa solidnom i strpljivom igrom stvarao prednost. Drugi set je Luka igrao bolje i strpljivo, ali na kraju mu je falilo malo koncentracije i izgubio je meč.
Borna je u drugom kolu singla igrao protiv Slovenca Kolara. Slovenac je od početka meča dobro nametnuo svoju igru (spin + smeš) te je Borna bio van kontrole i nije imao rješenje za tu agresivnu igru. U drugom setu je igrao puno bolje, uspijevao je pametnom igrom neutralizirati njegov napad, ali nažalost previše neforsiranih grešaka je napravilo razliku i Slovenac je pobijedio 2:0.
Što se tiče parova, Borna je igrao s Franom Pipunićem protiv dobrih Švicaraca. Dečki su dali sve od sebe i pružili dobar otpor ali protivnici su ipak bili bolji i pobijedili 2:0.
Luka je prvi puta igrao s Bugarom Stoynovom. Igrali su protiv uigranih Srba Lukić/Tomić. Meč je bio vrlo napet, ali vidjela se razlika u uigranosti te su na kraju Srbi pobijedili 21:18 u odlučujućem setu.
Inga je u Dubrovnik došla direktno sa Svjetskog školskog prvenstva u Indiji, tako da je igrala samo ženske parove s Marijom Sudimac (Srbija). U prvom kolu su igrale protiv francusko nizozemske kombinacije i pobijedile u 3 seta. Inga je bila umorna od putovanja ali je svejedno pokazala dobru igru. U drugom kolu su lagano pobijedile domaći par Čerjan/Janičić i plasirale se u četvrtfinale turnira. U četvrtfinalu su ih čekale četvrte nositeljice turnira Andreu/Carbon iz Španjolske. Nakon velike borbe Španjolke su pobijedile 21:19 u trećem setu.
Spomenimo da je Ingino četvrtfinale je najbolji hrvatski rezultat na ovom turniru.

Turnir je bio odlično organiziran, a u slobodno vrijeme smo uživali kupajući se u moru i bazenima hotela. Muški dio ekipe je dosta vremena provodio na doručku i večeri jer je hrana bila jako ukusna i bilo je svega i svačega, a treba sve probati :)

Filip


Badmintonček

Hrvatski kup za poletarce i juniore

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor