Opatija 2018

Prošli tjedan su se održali Adria Youth i Adria U17 International u Opatiji.

Od naših igrača su nastupili : Ivor Zekan, Dora Martinuš, Ira Martinuš, Luna Šaban i Tamara Cvitkušić.

 

Krenuli smo u petak ujutro jer su turniri počinjali popodne.

Adria U17

Prva je na teren stala Luna u mixu sa Lukom Črepom iz Međimurja. Na žalost poraženi su nakon 2 izjednačena seta od Slovaka.

Nakon toga su krenuli singlovi. Tamara je izgubila od Slovakinje 0-2. Tek je proigrala u drugom setu no već je bilo prekasno za preokret. Luna je izgubila od Mađarke također 0-2.

Ira je pobijedila  u prvom kolu domaću igračicu Dunju Štrbenac u dva seta iako je bila prilično nesigurna na terenu. U sljedećem kolu ju je čekala prva nositeljica, Šveđanka Cecilia Wang. Ira je na žalost i u tom meču bila nesigurna te je glatko izgubila zbog velikog broja neforsiranih grešaka.

U ženskim parovima Luna i Tamara su uvjerljivo dobile hrvatsku kombinaciju Pranić i Štrbenac. U četvrfinalu protiv drugih nositeljica, Šveđanki, su odlično odigrale no morale su priznati curama da su bolje. Kasnije je ta švedska kombinacija osvojila turnir bez izgubljenog seta što govori o njihovoj kvaliteti.

Dora i Ira su odma u prvom kolu našle protiv trećih nositeljica koje su bile prevelik zalogaj za njih te su glatko izgubile u dva seta.


Adria Youth (U15)

Za razliku od U17 turnira, ovaj se prvo igrao po grupama u pojedinačnoj disciplini i tek onda na ispadanje.

Ivor je tako u svom prvom meču uvjerljivo svladao Čeha 2-0. Jedan meč je bio slobodan jer nije bilo protivnika, a u trećem...koji je ujedno bio i meč za prolazak grupe se morao dobro potruditi protiv Njemca. Nakon što je lagano dobio prvi set, pala mu je koncentracija i nije više mogao pratiti tehničko taktičke zadatke te je brzo izgubio drugi set. Unatoč tome uspio se vratiti u ritam iz prvog seta te treći set privesti kraju bez velikih drama.

Nakon grupe, u četvrtfinalu čekao ga je Finac Emran. Iako je Ivor izgubio dva tijesna seta 19-21 ; 20-22 od protivnika koji je za dvije glave veći od njega (što jako puno znači u tim godinama)...ovo je njegov najbolje odigran meč od početka do kraja koji sam ja gledao te mislim da može biti zadovoljan.

U paru s Antunovićem je glatko pobijedio prvi meč te su tako dečki ušli u polufinale. Na žalost dalje od toga nije išlo te su izgubili 1-2 u setovima od Čeha koji su kasnije osvojili turnir.  

 

Dora je u svom prvom meču igrala protiv Ruskinje Nikitine. Izgubila je u dva seta nakon što je prilično nefokusirano igrala uz puno neforsiranih grešaka.
Slijedeći meč protiv Njemice je počela u istom takvom ritmu, te nakon što je lagano izgubila prvi i gubila cijeli drugi set kao da se probudila i odlučila da bi ipak mogla odigrati na višoj razini. Uspijela se izvući drugi set 21-19, a treći je dobila bez problema nakon toga.

Treći meč u grupi je dobila bez ikakvih problema, no budući da je izgubila meč protiv Rusiknje nije prošla grupu.

U parovima sa Talijankom Piccinin je ponovila priču Ivora i Filipa Antunovića. Prvi meč su lagano dobile te prošle u polufinale gdje su onda izgubile.

 Sve u svemu turnir u kojem je bilo i dobrih i loših trenutaka naših igrača, no to je sve dio sporta.

Kao zanimljivost bi izdvojio da u stanu u kojem smo bili smješteni nije bilo tople vode zbog kvara bojlera te se ekipa okušala u čeličenju u tuširanju prilično hladnom vodom.

Smiješno je bilo slušati zvukove koje su pojedinci ispuštali dok su se tuširali te mi je čak malo i žao što nismo mjerili vremena ko je bio najbrži. :)


Josip

3. krug Klupske lige

ZAGREBAČKA LIGA

Čakovec Croatia osiguranje

Friedrichshafen

Hrvatski kup za seniore

2. klupski turnir 2018.

Zagrebačka liga

Meran 2018

Prvaci

Rođendani
Humor