Novi Sad

Na turnir smo krenuli u sastavu Luna, Ira, Dora, Stela i Ivor.U isto vrijeme su se održavala dva turnira - Youth Internatonal (U9-U15) te U17 International koji je dio europskog kruga. Tako smo na put krenuli već u srijedu budući da je turnir za mlađe kategorije krenuo u četvrtak.

Na žalost nitko od naših nije uspio proći grupu u singlu. Stela je imala dva poraza dok su Ivor i Dora imali po pobijedu i poraz no to nije bilo dovoljno za prolaz.

U petak su krenule parske discipline za youth turnir te U17 turnir. Prvi na terenu je bio Ivor u paru sa Grubićem iz Međimurja. Dečki su se dobro borili no zbog manjka uigranosti su izgubili dva prilično izjednačena seta.

Dora i Stela su uspjele bez problema pobijediti svoj prvi meč parova protiv grčko/rumunjske kombinacije te su za sljedeći meč morale čekati više od 24h (kao da su na nekom Super Series turniru :) )

Luna je igrala mix sa Črepom iz Međimurja  no odmah su zaustavljeni od Srba 0-2. Luna je prvi meč singla imala walkover jer nije bilo protivnice iz Bugarske dok je Ira svoje prvo kolo rutinski riješila protiv Grkinje.

Popodne su krenula druga kola te je Luna igrala protiv četvrte nositeljice, Soare iz Rumunjske.  To joj je poznata protivnica te sam znao da iako je četvrta nositeljica ovako jakog turnira da Luna ima dobre šanse za prolaz. Prvi set je cijelo vrijeme bio napet i igrao se poen za poen te je Luna pred kraj seta imala više strpljenja te dobila 22-20. U drugom setu se vidio pad koncentracije i tempa u igri od naše igračice te lako gubi 9-21. Treći set je krenuo u istom ritmu kao i drugi, protivnica je diktirala igru te je Luna teško pronalazila odgovora na njene udarce. No pri rezultatu 15-8 Luna je odigrala par odličnih poena, uvela nesigurnost i nervozu u svoju protivnicu te opet odigrala par odličnih poena te se za par minuta našla u vodstvu 19-15. Nakon takvog preokreta uspjela je meč privesti kraju 21-18 u trećem setu te se tako plasirati u osminu finala.

Ira je u svom singlu protiv Bugarke Ivanove bila izrazito dominanta i sigurna u prvom setu. Izgledalo je kao da će tako biti i drugi set no nakon puno neforsiranih grešaka gubi 19-21. U trećem setu je cijelo vrijeme bilo blizu i napeto (iako Ira više nije imala igru i sigurnost iz prvog seta) no nažalost gubi i  treći set jednakim rezultatom, 19-21.

Ivor je  također nastupio u paru sa Grubićem i na turniru U17 gdje su dečki skupljali iskutvo protiv Ukrajinaca. Glatko su izgubili no sigurno će im koristiti takav meč za njihov napredak u budućnosti.

Za kraj dana na teren su stale Ira i Luna u parovima protiv Ukrajinki. Obje strane su igrale u valovima uz konstante padove i uspone u igri te je to rezultiralo 1-1 u setovima. Na žalost u trećem setu je nekako nedostajalo tog uspona u igri Lune i Ire te su taj set glatko izgubile i tako ispale iz turnira.

U subotu je Luna igrala za prolaz u četvrtfinale protiv Ruskinje. Nekako se slabo snašla u tom meču i nije mogla ponoviti jučerašnju igru te glatko gubi 0-2.

Dora i Stela su nakon dan i pol napokon dočekale svoj meč parova. Igrale su protiv srpsko/grčke kombinacije. Nakon što su propustile svoje šanse u prvom setu (22-24) u drugi ulaze puno sigurnije i brže od protivnica te lako dobivaju 21-13. U trećem je pred kraj nedostajalo koncentracije i iskustva te na žalost gube 20-22. Tim mečem je i završen nastup naših u Novom Sadu.

Uskoro smo krenuli za Zagreb te po putu pozorno slušali i pratili nastup naše repke u Rusiji. Srećom nisu nas puno nervirali  te smo stigli u večernjim satima. :)

 

Josip


ZBL turnir parova i ekipa

Ekipno prvenstvo Hrvatske

ARHIVA

Rođendani



  2.4.  LUNA ŠABAN

  3.4.  IVOR ĐURKOVIĆ

  5.4.  NOA VUJANOVIĆ

10.4.  IVA BELOBRAJDIĆ

11.4.  VIKTOR PETRIĆ

13.4.  INGA SADAIĆ

14.4.  BLAGOVEST KISYOV

19.4.  LEONA KRAVARŠĆAN CIK

20.4.  ARETA HADŽIHALILOVIĆ

20.4.  PAULA IVŠAN

22.4.  SARA ŠULC

22.4.  VIDA OSTRMAN

24.4.  PETAR MRĐA

26.4.  MIHAEL MRĐA

28.4.  VITA VUKUŠIĆ

Humor