Austria U17 International


Na jakom međunarodnom U17 turniru u austrijskom Modlingu od naših igračica nastupile su Luna Šaban i Tamara Cvitkušić – u pratnji trenera Josipa Uglešića.

Cure su otvorile turnir singlom. Luna je u prvom kolu igrala protiv odlične Španjolke, Setien, te se uopće nije snašla u tome meču i glatko je izgubila. Koliko je dobra bila Španjolka govori to da je u singlu došla do polufinala a mix je osvojila. Svakako vrijedno iskustvo za Lunu.

Tamara je u prvom kolu trebala igrati protiv druge nositeljice, no ona je otkazala turnir. Tako joj se s druge strane mreže našla Nizozemka Laros. Nakon odlično odigranog prvog seta koji je na žalost izgubila na produžetke 24-26, pala joj je koncentracija te nije mogla zadržati visok tempo iz prvog seta te je drugi set izgubila 14-21.



Nakon dulje stanke jer je cijeli turnir kasnio krenuli su i parovi. Cure su odigrale protiv češke kombinacije te su uspjele odigrati dobar meč od početka do kraja te su slavile lako 2-0. U sljedećem kolu su ih čekale Švicarke koje su se pokazale kao tvrđi orah. Luna i Tamara su odlično krenule te se nisu dale smesti tehničkim problemima s početka meča zbog neiskusnog suca te su osvojile prvi set rezultatom 21-17. U drugom setu su imale problema s koncentracijom i pridržavanjem taktike te ga gube 14-21. Treći set opet dobro otvaraju te smanjuju svoje neforsirane greške što ih na kraju dovodi do pobjede 21-16. Rezutlat zapravo ne pokazuje, no treći set je bio jako blizu te su cure uspjele zadržati mirnoću u završnici te kazniti pad igre svojih protivnica. Tom pobjedom su se plasirale u četvrtfinale.



U ovom meču su naišle na razigrane Schindler i Schoffski iz Njemačke. Cure kao da su bile uspavane cijeli meč i jednostavno nisu mogle pronaći svoju igru kojom bi ugrozile suparnice. Glatko gube meč 0-2 te su tako na žalost ostale bez medalje. No treba napomenuti da je četvrfinale odličan rezultat na ovako jakom turniru te trebaju biti zadovoljne.



Na Evropskoj ljestvici „BEC U17 Circuit Ranking“ nakon odigrana šest turnira iz BEC serije naše cure nalaze se na 28 mjestu u konkurenciji parova.

Slijedi im još jedan turnir iz serije – „Medvode International U17“ (30.11.-2.12.)…držimo palčeve!!!


Hrvatski kup za mlađe kadete, kadete

HRVATSKI KUP U17

ZAGREB YOUTH U15

Zagreb U17 Open 2018

Europski tjedan sporta

ARHIVA

Rođendani



  1.3. MARKO MALARIĆ

  4.3. SARA MRĐA

  4.3. PETAR IVANOVIĆ

  5.3. JAKOV LADAVAC

15.3. TESA TOKIĆ

19.3. EDVIN HADŽIHALILOVIĆ

21.3. SHIORI ARAKI PUCKO

24.3. HRVOJE MAVRIČEK

25.3. IRA MARTINUŠ

29.3. ROKO DUBOVEČAK

Humor