2. Regionalni kup - Novska

Medeki 3x zlatni, 2x srebrni i 3x brončani rezime je 2. kruga Regionalne lige održanog u nedjelju 5.6. u Novskoj.

U konkurencijama U-11 singl te U-13, U-15 i U-19 (+U-17) singl i parovi nastupilo 79 igrača iz 9 klubova. Na turnir su ovaj put došli i badmintonaši iz Osijeka.

U konkurenciji U-19 Lorena je nastavila dobru tradiciju i potvrdila svoju dominaciju te bez poraza stala na najviše postolje u singlu i paru. U napetom finalu singla ponovo je slavila protiv Lee Čale iz Bjelovara dok je u finalu parova s Mašom bila bolja od klupskih suigračica Lucije i Lane. Maša je parskom zlatu dodala i broncu u singlu. Na korak do finala u meču na tri seta zaustavljena je od Lorene dok je u borbi za broncu pobijedila Saru Lončar (Bjelovar). Naše igračice Lucija i Lana svoj nastup u singlu su završile u grupnoj fazi dok su u paru bile srebrne. Pohvale Luciji koja je u grupnoj fazi natjecanja nepobjedivoj Loreni pružila ozbiljan otpor i zamalo dovela u pitanje njenu pobjedu.Također pohvale i Lani koja je na svom prvom turniru igranom van Zagreba odigrala odlično.

U konkurenciji parova do 19 god. Ivan je ponovo bio zlatni, ali ovaj put s Viktorom Petrićem  iz Tigra. U svom prvom meču su iznenadili prve nositelje Čanić/Derifaj iz Bjelovara te ih izbacili iz igre za medalje, a sebi otvorili put do najvišeg postolja. U singlu Ivan nažalost nije uspio proći grupu jer je „malo“ iznenađenje napravio  klupski suigrač Domagoj pobjedivši ga. Domagoj je kroz cijeli turnir pokazao odličnu igru. Nakon prolaska grupe zaustavljen je u četvrtfinalu u neizvjesnom meču na tri seta. Istu sudbinu dijeli i Juraj  od kojeg je u istoj fazi natjecanja bio bolji Derifaj iz Bjelovara. U paru Domagoj i Juraj su osvojili broncu.

Ira je sa suigračicom Tarom stala na najviše postolje parova U-15. U singlu su obje nakon prolaska grupe nažalost, svoj nastup završile u 1/4 finalu. Roko je nakon ostvarene sve tri pobjede i osvajanja prvog mjesta u grupi u polufinalu u neizvjesnom meču na tri seta izgubio od Filipa Kosa (Koprivnica), pobjednika turnira. U borbi za treće mjesto ponovo igranom na tri seta nedostajalo je malo više koncentracije u završnici tako da je Roku ovaj put postolje izmaklo za „dlaku“. Iako 13-godišnjak igrao je konkurenciju parova U-19 sa Noelom Sertićem iz Flexa i zauzeli su 7. mjesto.

Najmlađa i jedina predstavnica u konkurenciji U-13 Jelena ponovila je isti scenarij sa 1. kruga lige. Odlično je odigrala i završila kao prva grupnu fazu natjecanja. Nažalost u daljnjoj fazi natjecanja kao da je nedostajalo malo više energije i fokusa tako da je na putu do najvišeg postolja, u polufinalu zaustavljena od pobjednice turnira Anabele Bel iz Međimurja. U ogledu za 3. mjesto imali smo reprizu prethodnog kola gdje je Jelena ponovo bila bolja od Nike Sabolović iz Bjelovara te se okitila broncom. Stepenicu više na postolju popela se u paru s Larom Tomjek (Koprivnica). U finalu su od njih bile bolje sestre Bel iz Međimurja.

Od 11 igrača, 10 je osvojilo medalje. Što reći nego super ekipa!!!

PONOSNA KAO I UVIJEK NA VAS,

trenerica Jasna

5. Zagrebačka badmintonska liga

ARHIVA

Rođendani  4.9. TENA PAVLOVIĆ

  8.9. TIN RADOVANOVIĆ

  9.9. KARLA CESTAR

21.9. KAJA KVRGIĆ RUS

30.9. MATEA ČIČA 

Humor